Utazási tanácsok magas vérnyomással küzdőknek

Utazási tanácsok magas vérnyomással küzdőknek
Beach bag, women's accessories, pills and protective medical mask on beige background. Top view.

A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hiánya rémálommá teheti a nyaralásunkat. Némi odafigyeléssel viszont, gond nélkül bárhová magunkkal vihetjük az egészségünk megőrzése érdekében. Hogy ne legyen probléma, megosztunk néhány tippet, amire mindenképp érdemes odafigyelned utazás előtt, ha magas a vérnyomásod és gyógyszert szedsz.

A készlet

Az első és legfontosabb dolog a megfelelő mennyiségű készlet. Néhány héttel az utazás előtt gondoskodj róla, hogy legyen elegendő gyógyszered az egész utazás alatt. Ez nagyon fontos, hisz, ha készlethiánnyal küzdesz, előfordulhat, hogy külföldön nem fogod tudni már beszerezni a neked megfelelő készítményt.
Amire még érdemes odafigyelned, hogy nem csak te utazol el, hanem előfordulhat, hogy a kezelőorvosod is szabadságra megy. Ilyen esetben gondoskodnod kell róla, hogy a haza érkezésed után is megfelelő mennyiségű gyógyszerrel legyél betárazva.

A megfelelő csomagolás

Nincsenek szigorú korlátozó szabályok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mennyiségére vonatkozóan a nyaralni vágyók számára, vagyis megengedett az ésszerű mennyiségű gyógyszerek utaztatása a csomagjaink között. Külföldi utazás során tartsd a tablettákat az eredeti dobozában a betegtájékozatóval együtt. Ez azért is fontos, mert így igazolható az esetleges átvizsgálás során a gyógyszerek fajtája, eredete.
Sose tedd az összes gyógyszeredet a feladott csomagok közé, hisz megesik, hogy ezek a csomagok valami oknál fogva elkeverednek. Ha ez véletlenül megtörténik, bizonytalan ideig gyógyszer nélkül maradhatsz, ezért is fontos, hogy mindenképp tarts elegendő mennyiséget magadnál a kézi poggyászodban.

Állíts be emlékeztetőt!

Az utazásunk alatt rengeteg program vár bennünket és teljesen felborul a napi megszokott rutinunk. Ilyenkor a nagy sietségben megfeledkezhetünk a gyógyszereink bevételéről. Ennek elkerülése érdekében javasolt emlékeztetőt beállítani, hogy ez ne tudjon előfordulni és mindig időben vegyük be a gyógyszereinket.

Ne legyél sokat a tűző napon!

Az időjárás változás mindannyiunkra hatással van. A nyári hőség fejfájást és levertséget okozhat, és a vérnyomásunkban is jelentős változásokat eredményezhet.
A forróság a közhiedelemmel ellentétben nem emeli a vérnyomást, hanem csökkenti, mivel kitágulnak az erek, ami ugyanúgy megterhelő lehet a szervezet számára. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy csökkentenünk kell a szokásos gyógyszeradagot.

Igyál naponta legalább 2-3 liter vizet!

Az emberi szervezetnek átlagosan naponta 2-3 liter folyadékra van szüksége.
Ezt a mennyiséget, azonban több tényező is befolyásolhatja. A melegben többet verejtékezünk, ennek következtében a szervezetünk több vizet is veszít, amit pótolni szükséges. Mindenképp figyelj oda, hogy a kötelező minimum folyadékbeviteled is meglegyen! Itt elsősorban ásványvízre gondoltunk! 😄

A Sensa24 applikációt itt tudod letölteni:

Ha egy jó vérnyomásmérőre van szükséged, akkor nézd meg Vásárlás oldalunkon!

Ha hasznosnak gondolod cikkünket, esetleg másnak is segítségére lehet, kérjük, oszd meg ezt a tartalmat és lájkold az oldalunkat!